Den lille sengeguide

Den lille sengeguide

Den lille sengeguide

Vores søvn er altafgørende for vores trivsel, og derfor er det selvfølgelig vigtigt, at vi ligger behageligt om natten, så at intet kan forstyrre os. Det kræver selvfølgelig, at man har den helt rigtige seng, som kan opfylde ens behov. Her handler det om at finde en seng, som har den rette størrelse, og som giver den ønskede komfort om natten. Derfor får du her en lille guide til, hvad du med fordel kan overveje i forhold til størrelse og type af seng, når du skal ud og investere i en ny en af slagsen. 

Størrelsen på sengen

En ting man skal overveje, når man skal investere i en ny seng, er, hvor stor du ønsker, at sengen skal være. Skal man sove alene i sengen, så kan en enkeltmandsseng, som typisk har målene 80 x 200 cm, være nok, men mange foretrækker også at have meget plads i sengen, selv når man sover alene. Her kan det være en idé at kigge nærmere på trekvartsengene, som typisk måler 140 x 200. Det er også muligt at sove to i en trekvartseng, men det mest optimale rent pladsmæssigt vil uden tvivl være at investere i en dobbeltseng, hvis man er et par. En dobbeltseng har ofte målene 200 x 200, hvilket betyder, at man sagtens vil kunne ligge to mennesker i sengen og stadig have god plads omkring sig om natten. Dermed undgår man at vække hinanden, når man vender og drejer sig i sengen. Det er dog værd at tage med i sine overvejelser, hvor meget plads man har i soveværelset. Hvis man eksempelvis ikke har så meget plads, så kan man måske godt gå på kompromis med sengestørrelsen, for at sengen ikke skal optage den smule plads, der nu er. Så kan det være, at man skal vælge trekvartsengen eller en seng med målene 160 x 200 i stedet for en dobbeltseng, hvis man er et par, eller en enkeltmandsseng i stedet for en trekvartseng hvis man skal sove alene i sengen. 

Sengetypen

Der findes forskellige typer af senge, og man skelner oftest mellem boxmadrasser, elevationssenge og kontinentalsenge. Elevationssengen er en seng, hvor du kan justere hoved- og benenden ved at køre dem op og ned. En elevationsseng kan være god til dig, der kan lide at sidde op og læse i sengen om aftenen, eller til dig, der har behov for at sidde op og sove på grund af vejrtrækningsproblemer. Forskellene mellem en boxmadras og en elevationsseng er ikke mange, men kontinentalsengen har et ekstra lag af fjedre i madrassen, hvilket giver en bedre komfort end boxmadrassen. Det er selvfølgelig også noget, der kan mærkes på prisen, og dermed er boxmadrassen god til dig, som gerne vil holde et vist budget. Dog er det også vigtigt at pointere, at boxmadrassen ikke er det bedste alternativ til dig, som har problemer med ryg, lænd eller knæ. Det skyldes at ind- og udstigningshøjden er relativt lav ved en boxmadras, så her kan det være bedre at overveje en af de andre sengetyper. 

få nyhedsbrevet

Til toppen