Kikkert

Om du er på udkig efter en kikkert til at kigge på stjerner med, til at bruge på jagt eller til at kigge på fugle med, så finder du helt sikkert en kikkert til formålet lige her på siden. Du kan finde kikkerter i diverse forstørrelser og forskellige materialer, og de står alle sammen til den bedste pris online. Vi har nemlig indsamlet de billigste priser på kikkerterne fra diverse danske online shops, så at du kan finde dem til den absolut bedste pris her hos os. Tag et kig på vores brede udvalg af kikkerter og klik din nye kikkert hjem i dag.

Køb din kikkert på Osilo.dk – vi har alt fra håndkikkerter til stjernekikkerter

Her på Osilo.dk finder du kikkerter til mange forskellige formål. Der findes kikkerter beregnet til astronomi, jagt, safari, golf og meget andet. Fælles for de kikkerter som du finder her på siden er, at de står til den absolut billigste pris online.  

Ganske nemt at bruge kikkert

Første gang du skal anvende din kikkert, så skal du sørge for at justere den til dine øjne. Det gør du ved at tage kikkerten op til øjnene, fokusere på en stillestående genstand og derefter lukke det højre øje. Så skal du skrue på midterskruen, indtil du kan se helt tydeligt med det venstre øjne. Derefter åbner du højre øje, lukker i stedet det venstre og drejer det højre okular, indtil du kan se helt tydeligt med det højre øje. Herefter er kikkerten tilpasset dine øjne. Når du fremover skal justere afstanden til det, du kigger på, skal du bare justere midterskruen. 

Det er meget simpelt at anvende en kikkert, men er du nybegynder og skal til at bruge en kikkert for første gang, så kan det være en idé at starte ud med at bruge kikkerten til at kigge på noget stillestående. Det kan være et træ eller andet, som er nemt at fokusere på. Når du føler, at du er ved at have styr på, hvordan kikkerten skal justeres, kan du så småt begynde at bruge kikkerten til at se på ting i bevægelse. Hvis du er interesseret i fugle, kan du for eksempel anskaffe dig et foderbræt og så kigge på fuglene med din kikkert, når de kommer forbi for at få noget mad. 

Kikkerter til forskellige formål

Nogle kikkerter er bedre egnet til nogle specifikke formål end andre. Her er det vigtigt at kigge på kikkertens tal. En 10x42 kikkert har en forstørrelse på 10, mens dens forreste objektivlinses diameter er på 42 mm. Specielt kikkertens forstørrelse har stor betydning for hvilke aktiviteter, den er velegnet til. For eksempel er en kikkert med 8 eller 10 gange forstørrelse velegnet til at kigge på fugle og natur, for hvis du bruger en kikkert med for stor forstørrelse, bliver dit udsyn hurtigt rystet og dermed uklart. Kikkerter med de præcise mål 8x42 og 10x42 er specielt fremstillet til jagt. Hvis du skal bruge din kikkert ude i naturen, for eksempel til jagt, så bør du vælge en, der fungerer godt under vekslende lysforhold, er vandtæt og dugfri samt let at bære rundt på. 

Er du i stedet på udkig efter en marinekikkert, så er en marinekikkert med en størrelse på 7x50 mest almindelig. Forstørrelsen på blot 7 gør det nemmere at få et klart udsyn til søs, da den er nemmere at holde stille. En marinekikkert er vandtæt og dugfri, og nogle varianter har tilmed et pejlekompas med natbelysning.

Kikkerter på Osilo.dk

Vi har indsamlet de bedste priser på de kikkerter, du finder her på siden, fra diverse danske online forhandlere. Du kan være sikker på, at du finder dem allerbilligst her hos os. 

Til toppen

få nyhedsbrevet

Til toppen