Tips til en flot husfacade

Tips til en flot husfacade

Tips til en flot husfacade

Husfacaden er det første folk ser, når de besøger en. Der er ikke noget værre end at være flov over sit hus, fordi facaden ser faldefærdig ud. 

 

Mal huset eller rens murstenene

Selve husmurene kan hurtigt få et hus til at se faldefærdigt ud, hvis de ikke vedligeholdes og holdes pæne. Har du et almindeligt murstenshus, som ikke er kalket eller malet, skal der ikke meget vedligeholdelse til. Dog kan huset stadig komme til at se gammelt og slidt ud. For at ændre dette, kan det være en fordel at give murene en ordentlig rengøringsoverhaling. Dette kan blandt andet med en skuresvamp, samt vand og sæbe, eller du kan bruge murersyre (læs mere omkring dette eller spørg til råds i et byggemarked). 

 

Er dit hus malet eller kalket, kan du for det første rengøre det for at se, om det var det eneste der skulle til. Skal der mere til, eller vil du have en helt anden farve på husmuren, så er det bare med at få malet murene, så de ser nye ud. Dette kan gøre en kæmpe forskel for, at huset ser nyt og pænt ud. 

 

Hold taget ved lige

Taget bliver tit overset, men det har faktisk også meget at skulle have sagt, hvis man vil have en pæn husfacade. Et tag fyldt med alger og andet giver igen forestillingen om et fladefærdigt hus. Derfor er det en rigtig god ide at rense taget en gang i mellem, så det holdes pænt. Det kan du enten få en professionel til eller selv forsøge dig med. Gør du det selv, skal du huske at sikkerheden kommer først. Derudover kan det være en fordel at bruge en højtryksrenser eller algefjerner. 

 

Vinduer og døre

Er dine døre og vinduer ved at se virkelig slidte ud? Så kan du se, om en omgang ny maling, kan fikse det. Kan dette ikke betale sig, eller kan det ikke lade sig gøre, så kan det være en rigtig god ide at købe nye vinduer og døre. Vinduer og døre har nemlig også rigtig meget at sige, hvis man vil have en flot husfacade. 

 

få nyhedsbrevet

Til toppen