Sådan vælger du det rigtige trægulv

Sådan vælger du det rigtige trægulv

Sådan vælger du det rigtige trægulv

Skal du have nye gulve i dit hjem, er det klart værd at overveje et trægulv. Det naturlige look kan give noget helt særligt til indretningen. Det er dog ikke bare lige at gå ned i den nærmeste forretning og finde et trægulv. Der er nemlig en masse forskellige muligheder.

I dette indlæg giver vi dig gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal have et trægulv. Læs med og bliv klogere på, hvilket trægulv du skal vælge.

Overvej, hvilken træsort der passer til dig

Når du ønsker et trægulv, er der en masse forskellige træsorter, du kan vælge imellem. Du skal derfor gøre dig nogle tanker om, hvad der kan være den bedste løsning for dig. Når du overvejer forskellige træsorter, er det ikke kun udseendet, du skal overveje, selvom det selvfølgelig også er et vigtigt aspekt.

Ved trægulve skal du lige så meget overveje, hvad det er, denne træsort har af fordele og ulemper. Det kan være i forhold til holdbarheden af gulvet. Derudover er det også i forhold til vedligeholdelsen af gulvet.

Når du skal vælge træsort til dine gulve, kan det være en fordel med egegulve eller gulve af ask. Det er nemlig nogle gode og holdbare træsorter, som ofte bliver brugt til trægulve. Vælger du eg eller ask, går du derfor ikke helt galt i byen.

Vælg den rigtige trægulvstype

Når du har fundet den rette træsort, skal du vælge, hvilken trægulvstype du skal have. Igen findes der mange forskellige løsninger. Her er det især i forhold til, hvilket udseende dit gulv får. Det har dog også noget med holdbarheden at gøre.

Ved nogle trægulvstyper er der nemlig ikke lige så stor mulighed for at slibe dem ned, når de bliver slidt. Det er for eksempel ved lamelgulve. Lamelgulve er opbygget af flere lag, hvor der er et slidlag øverst, som er lavet af træ. Er dette slidlag ikke særlig tykt, kan du kun slibe det få gange eller slet ikke.

Ønsker du en længere holdbarhed, skal du vælge et plankegulv eller et parketgulv. Vælger du et parketgulv, har du her flere muligheder for at lægge gulvet i forskellige mønstre. Det kan for eksempel være det populære sildebensmønster.

Dette viser blot, at det er vigtigt, at du gør dig nogle overvejelser, inden du køber det første og det bedste trægulv. Der er nemlig fordele og ulemper ved alle valg.

 

få nyhedsbrevet

Til toppen