Nyt gulv - Hvad skal jeg vælge?

Nyt gulv - Hvad skal jeg vælge?

Nyt gulv - Hvad skal jeg vælge?

Er du træt af dit nuværende gulv, og vil gerne have et nyt? Så er spørgsmålet jo hvad man skal vælge. Skal det være træ, vinyl eller linoleum? Det er vigtigt at tage den rette beslutning, for hver gulvtype har sine fordele og ulemper.

Vi har taget et kig på nogle forskellige gulvtyper, og giver dig her fordele og ulemper:

Trægulv

Trægulve er gulv lavet af massive brædder eller planker. Brædderne er høvlet, så de får en fin og lækker overflade - og fås i mange størrelser, tykkelser og træsorter.

Fordelen ved et massivt trægulv er, at det er behageligt at gå på, og holder sit smukke udseende. Da det er lavet af massivt træ, kan det høvles af igen og igen, så det beholder sin smukke overflade gennem mange år.

Ulempen er, at massive trægulve, som det naturmateriale de er, vil arbejde efter temperatur og fugt. Derfor kan der over tid opstår revner og sprækker. Massive trægulve er heller ikke egnede til vådrum.

Linoleumsgulve

Linoleumsgulve er et blandingsprodukt, der er lavet af korkmel, træmel, kalkstensmel, linolie og harpiks. Derefter tilsættes farve, så det opnår den ønskede overflade.

Linoleumsgulv er faktisk flydende, og derfor udbedrer revner og småskader sig selv over tid. Det kan også slibes og behandles, og er næsten vedligeholdelsesfrit. Det er også meget slidstærkt, og velegnet til områder, hvor der er hårdere belastning - eksempelvis gangarealer, køkkengulve og lignende.

Linoleum er ikke 100% vandtæt, og skal derfor beskyttes mod fugt - og møbler kan hurtigt lave mærker i gulvet.

Laminatgulve

Laminatgulve er trægulve lavet på en kerne af spånplade. Overfladen kan være alt fra råt træ til plastoverflader. Det er ofte meget nemt at lægge, da det kan klikkes sammen, og har en smuds og vandafvisende overflade, alt efter hvilket materiale man vælger til overflade.

Laminatgulv er slidstærkt, og velegnet til gulvvarme. Ulempen er, at det kan virke kunstigt, sammenlignet med massive trægulve.

Hos Gulvhaandvaerk.dk kan du finde eksempler på alle ovenstående typer gulve.

få nyhedsbrevet

Til toppen