Julelys bringer varme og lys i den ellers kolde og mørke tid

Julelys bringer varme og lys i den ellers kolde og mørke tid

Julelys bringer varme og lys i den ellers kolde og mørke tid

Når det er vinter, og julen så småt begynder at nærme sig, bliver dagene kortere og koldere. Det lyder jo umiddelbart ikke særligt rart, men det gode ved det er, at lyskæderne kommer op, som er med til at skabe en helt utroligt hyggelig julestemning både i butikkerne, på vejene og i hjemmene rundt omkring i landet. Man kan næsten ikke lade vær med at smile, når man går igennem byen, som er pyntet op med lys, nisser og julehjerter, og det er helt sikkert med til, at vi kan holde den lange vinter ud. 

 

Julekæder både til indendørs og udendørs brug

Julelys kommer i mange forskellige former og farver og til forskellige formål, så der findes noget for enhver smag. Det betyder også, at du har mulighed for at gå helt amok med juleudsmykningen både indenfor og udenfor. 

 

Indendørs julebelysning

Der findes næsten ingen begrænsninger for, hvor og hvor meget du kan pynte op med lyskæder i dit hjem. Hvis dit hjem er på flere etager, og du dermed har en eller flere trapper, kan du eventuelt vikle lyskæder om gelænderne. Der findes også små elektroniske juletræer, hjerter og meget andet, som kan lyse op i din vindueskarm og skabe julestemning ikke bare i hjemmet men også hos forbipasserende, der ser den lysende dekoration i dit vindue. Selvom det lyder banalt så tænd en masse stearinlys – det skaber en hyggelig og varm stemning, for der vil altid være noget særlig over at kunne iagttage levende lys, og dette gælder specielt i den kolde vintertid. 

 

Udendørs julebelysning

Det er blevet lidt af en trend at gøre en del ud af sine udendørs juledekorationer og specielt lyskæderne. Du kan pryde både træer, buske og tagrende med lyskæder, som er beregnet til udendørs brug. Der findes også mange fine kranse med julelys, som du enten kan hænge til pynt på din hoveddør eller på husmuren. Mange vælger også at investere i LED-figurer, som de kan stille i deres forhave – figurerne kan eksempelvis forestille julemænd, rensdyr med slæder eller snemænd. Mange er også utroligt vilde med de lyskæder, som forestiller istapper, der hænger langs husets tagrende, og andre, som har en flagstang stående i haven, investerer i lange lyskæder, som kan monteres på flagstangen, så at den kommer til at forestille et stort, oplyst juletræ. 

 

Dette skal du være opmærksom på, hvis du har udendørs julebelysning

Det er som sagt rigtig hyggeligt med udendørs julebelysning, men der er altså lige nogle ting, man skal have styr på, inden man sætter lys op udenfor. 

Vælg lys der er CE-mærket. CE-mærket viser, at fabrikanten har overholdt EU-kravene i forhold til el-sikkerhed. 

Brug udendørs stikdåse. Brug en stikdåse der er beregnet til udendørs brug i stedet for at trække en forlængerledning gennem vinduet eller døren.

Brug kun produkter der er beregnet til udendørs brug. Anvend kun lyskæder, kabler og andet som er lavet til udendørs brug. 

Anvend gerne LED-pærer fremfor glødepærer.  Der er en hel del penge at spare ved at anvende LED-pærer fremfor glødepærer. 

Invester gerne i et tænd-sluk-ur. Et tænd-sluk-ur slukker selv lyset på det tidspunkt, som du har indstillet det til. Så kommer du ikke til at glemme at slukke lyset eksempelvis om dagen, og du sparer dermed penge. 

 

få nyhedsbrevet

Til toppen