Gør det svært for indbrudstyven at trænge ind

Gør det svært for indbrudstyven at trænge ind

Gør det svært for indbrudstyven at trænge ind

Føler du dig tryg i dit eget hjem? Husets fire vægge skal danne rammen om en sikker base for hele familien. I nogle huse gør omstændigheder som forældede låsecylindre og løse vinduer det ganske enkelt nemmere for fremmede at trænge ind i dit private hjem. Hensigten med denne artikel er ikke at skabe unødig paranoia, men i stedet at oplyse om, hvordan du simpelt kan skabe det bedste hjem, hvor risikoen for besøg af indbrudstyven er mindst mulig.

Hvis du føler, at dit hjem har bedre arbejdsvilkår for en tyv, kan du nemlig med stor fordel investere i en række tiltag, der gør tyvens arbejde sværere at udføre. Hermed sikre du ikke blot dine ejendele, men vigtigst også din egen tryghedsfornemmelse og ro i hjemmet. I denne artikel vil du blive givet en række gode råd til at gøre livet mere surt for tyven og din egen mavefornemmelse tryg og glad.

Husets generelle tilstand skal være i orden

Når du sikrer dit hjem mod indbrudstyven, er et godt udgangspunkt for dit projekt at tænke som tyven. Gennemgå systematisk dit eget hjem for faktorer, der gør det lettere og mere påfaldende for tyven at vælge dit hjem. Er dørene udstyret med gamle, svage låse? Er man skjult for vejen eller naboerne med høj, tæt hæk? Er der vinduer, der ligger skjult, hvor man kunne overveje at sætte en lås på?

De steder omkring din bolig, som umiddelbart virker mest skjult, er ofte de mest udsatte. Her bør du prioritere, at sikkerheden er skærpet. Sørg for, at låsene er af god kvalitet, sæt lås på vinduerne og flyt, hvis muligt, de faktorer, der gør, at området ligger skjult.

Sikkerhed behøver ikke være besværligt

Hoveddøren er det første og mest umiddelbare indtryk, enhver får af din bolig. Døren bør være i god stand, da denne, ligesom et klistermærke, sender et klart signal til indbrudstyven om, at din bolig er sikret.

Den teknologiske udvikling gør på mange måder hverdagen lettere. I dag findes en række smarte låse på markedet, der gør din hoveddør til en topsikret innovation. Produkter som Yale Doorman signalerer ikke blot til tyven, at huset er så vidt muligt sikret. Låsen er også praktisk af en række andre kriminalpræventive og generelt belejlige grunde.

I stedet for at løse døren op med en fysisk nøgle låser du op med en kode. Ikke at skulle bære en nøgle er for mange en befrielse. Du slipper for at fumle ved døren, altid have nøglen på dig og ikke mindst løber du ikke risikoen for, at din nøgle falder i hænderne på den forkerte. Med elektroniske døre kan du også indstille en midlertidig kode, så du lettere kan udlevere adgangen til dit hjem til for eksempel en håndværker eller rengøringsdame for en kortere periode. Du kan læse mere om Yale Doorman modellen her.

Signalér, at du har sikret din ejendom Når du har foretaget de mulige opgraderinger på din bolig for at forbedre sikkerheden, kan du drage fordel af også at gøre det tydeligt over for tyven. Signalér med små klistermærker, skilte eller lignende, at din bolig er grundigt sikret. Dette kan i nogle tilfælde stoppe tyven fra overhovedet at gøre forsøget.

få nyhedsbrevet

Til toppen