Find den rette sofa til dit hjem

Find den rette sofa til dit hjem

Find den rette sofa til dit hjem

Sofaen findes i mange forskellige størrelser og farver, så der findes simpelthen en sofa til alle hjem, uanset hvilken boligindretning, du kører. Nogle sofaer passer selvfølgelig bedre ind i nogle boliger end i andre, og det er heller ikke alle steder i boligen, at du bør stille en sofa. Her kan du læse lidt mere om hvilken slags sofa, der kan passe ind i dit hjem.

Pas på med sollyset

Når du skal finde ud af, hvor din nye smarte sofa skal stå i rummet, så skal du tage højde for rummets lysindfald. Der er ingen, der gider sidde i en sofa, hvor man bliver blændet af solen, og der er heller ingen, der gider sidde i en sofa og se TV, hvor solen skinner ind på skærmen. Sørg derfor at placere sofaen et sted, hvor sollyset ikke generer. Noget sofabetræk kan også hurtigt falme, hvis det får direkte sollys, så det er altså en ret vigtig ting at tage hensyn til rummets lysindfald. 

Vælg en størrelse der passer til sofaens formål

Hvad er formålet med din sofa? Skal din sofa være at sted, hvor hele familien kan sidde og se TV sammen lørdag aften, bør du vælge en større sofa, hvor du er sikker på, at der er plads nok til alle. Skal sofaen skabe rammerne for mere intime øjeblikke kun for to, hvor snakken går over et glas rødvin, så behøver den nok ikke fylde så meget, og du kan dermed måske nøjes med en tomandssofa. En sofa kan hurtigt blive dominerende i rummet, hvis den fylder mere end nødvendigt, og det vil tage fokus fra mange andre smukke ting i boligindretningen. 

Fast og elegant eller blød og hyggelig

Når du skal vælge sofa, skal du tage højde for, om du går mest op i sofaens æstetik, eller det at kunne ligge og sidde behageligt i den. Dermed ikke sagt at en blød sofa ikke kan være pæn at se på, for det kan den sagtens. Det er mere omvendt, at det er en smule enten/eller, da de noget hårdere sofaer ofte primært har til formål at give noget til indretningens udtryk og ikke så meget til komforten. Her må du vurdere, hvad du vægter højst.

Leg med placeringen

En sofa behøver ikke altid stå op ad en væg. Har du eksempelvis en stue, hvor der er godt med plads, kan du eventuelt bruge sofaen som en form for rumdeler – dette vil specielt virke godt, hvis opholdsstuen også fungerer som spisestue. Så kan sofaen fungere som en rumdeler mellem spisearealet og ”stuen”. 

Gå efter en farve der matcher resten af boligindretningen

For at din sofa skal kunne bidrage positivt til helhedsindtrykket af din bolig, bør du vælge den i en farve, der komplimenterer resten af boligens indretning og farver. Er dit hjem fyldt med farver, kan det være, at du skal vælge en sofa i en mere afdæmpet farve, som en kontrast til hjemmets andre farver – på denne måde bliver der skabt balance i indretningen. Er farverne i hjemmet derimod primært neutrale, så kan du sagtens vælge en sofa i en vild farve og/eller med et spændende mønster. Dette vil skabe blikfang og gøre din indretning langt mere interessant at se på. 

få nyhedsbrevet

Til toppen