Find den helt rigtige dyne

Find den helt rigtige dyne

Find den helt rigtige dyne

En dyne er ikke bare en dyne. En dyne er afgørende for, om du får en god nats søvn, og derfor er det også nødvendigt at vide lidt om de forskellige slags dyner, man kan købe. Der findes nemlig både sommerdyner, vinterdyner, helårsdyner, dyner med naturfyld eller fiberfyld og mange andre slags. Vi dykker ned i nogle af de forskellige slags dyners egenskaber, og hvad de kan have af betydning for dig. 

 

Helårsdynen

Helårsdynen har oftest en fyldvægt på over 600 gram med fyld, der består af dun og fjer, eller en fyldvægt på højst 900 gram med fyld, der består af fiberfyld. Helårsdynen giver en jævn varme, og netop derfor kan den i princippet anvendes hele året rundt. 

 

Sommerdynen

Sommerdynen har typisk en fyldvægt, der ligger på højst 500 gram, og fyldet består oftest af dun og fjer eller fiberfyld. Fyldet er typisk fordelt på små ”lommer” i dynen, så at dynen ikke bliver for varm. Netop fordi sommerdynen er designet til ikke at blive særligt varm, er den, som navnet antyder, ideel til brug om sommeren, hvor det er for varmt at sove med en vinterdyne og måske endda også for varmt til at sove med en helårsdyne. 

 

Vinterdynen

Ligesom helårsdynen har vinterdynen enten en fyldvægt på over de 600 gram med et fyld bestående af dun og fjer eller en fyldvægt på højst 900 gram med et fyld bestående af fiberfyld. Forskellen mellem vinterdynen og helårsdynen ligger i sammensætningen af fyldet (dun, fjer, vår), og så har vinterdynen kanalvægge for at modvirke kuldebroer. Vinterdynen holder ekstra godt på varmen, og netop derfor er den god at anvende om vinteren.

 

Silkedynen

Silkedyner er oftest tyndere end andre slags dyner, men de holder i lige så høj grad på varmen som andre dyner. Silkedyner er temperaturregulerende, så at du kan ligge i en behagelig temperatur hele natten, og så er de også åndbare og antibakterielle, hvilket gør, at hygiejnen også er i top.   

 

Find det rigtige fyld

Der findes forskellig typer fyld til dyner, og de kan deles op i kategorierne naturfyld og fiberfyld. 

 

Naturfyld

Naturfyld er eksempelvis dun og fjer, og denne slags fyld er åndbart og pakker sig let sammen omkring kroppen. Naturfyld har en fantastisk isoleringsevne. Kvaliteten af dun og fjer kan måles i bæreevnen, hvilket er mængden af luft i fyldet. En let og fyldig dyne har en høj bæreevne og er derfor godt isolerende. Er der en høj mængde af fjer i dun- og fjerblandingen, har dynen en lav bæreevne, hvilket betyder, at fyldet er tungere.  

 

Fiberfyld

Fiberfyld er polyesterfibre, som imiterer naturfyldets isoleringsegenskaber, og så har det en særligt god evne til at transportere fugt væk fra kroppen. Dyner med fiberfyld er tungere end dyner med naturfyld, fordi fyldet har en højere vægt, hvilket skyldes, at man vil sikre en god isolering. Dyner med fiberfyld er oftest billigere end dyner med naturfyld.

 

De billigste online priser på dyner

Vi har indsamlet de billigste online priser på både helårsdyner, vinterdyner og sommerdyner fra danske online forhandlere. Du kan finde priserne her

få nyhedsbrevet

Til toppen