Få glæde af terrassen hele sommeren med solsejl

Få glæde af terrassen hele sommeren med solsejl

Få glæde af terrassen hele sommeren med solsejl

Hvis du er træt af at jagte flyvende parasoller, eller at du ikke kan sidde på terrassen hele dagen, så kan et solsejl måske være løsningen.

Se priser på solsejl her

Solsejlet er ved at blive populært i de danske haver, og det er der en række gode grunde til. Dels giver solsejlet rigtig god ly for solen, og dels er det en billig måde at skærme af, så du kan få gavn af alle solskinstimerne. Der er jo ikke noget værre, end at måtte flygte indenfor, fordi der bliver for varmt. Du kan blandt andet finde solsejl hos Pricedown.dk

Solsejlet er en billig afskærmning

Et solsejl behøver ikke koste en formue. Faktisk kan de billigste fås fra et par hundrede kroner, og opefter. Fordelen ved et solsejl er, at det er meget simpelt at fremstille. En parasol kræver noget mere at lave, og er også typisk dyrere i materialer. Derfor kan du få et solsejl billigt. Her kan du finde billige solsejl fra vores forhandlere

Selvom et solsejl er en billig løsning, er den ikke nødvendigvis dårligere end parasollen. Ofte er solsejlet væsentlig større. Det giver bedre mulighed for at variere placering på terrassen eller altanen, uden at skulle flytte rundt på en uhandy parasol hele tiden. Ulempen er selvfølgelig, at det kræver lidt mere at sætte et solsejl op, da det skal kunne holde til det danske vejr.

Hvordan monteres et solsejl?

Montagemulighederne afhænger selvfølgelig helt af det solsejl du har valgt. Du kan få både kvadratiske og trekantede solsejl. Ofte vil du fastgøre et eller to hjørner på bygninger, og så have en stolpe eller lignende til det tredje hjørne. Hvis du kan finde et hjørne med læ mellem to bygninger eller en vinkel, kan du ofte finde en måde at montere alle tre hjørner på allerede eksisterende fikspunkter. Hvis ikke er det ofte simpelt at grave en stolpe ned til det sidste hjørne.

Når du sætter solsejlet op, kan du med fordel lave hældning på solsejlet, eksempelvis ved at sænke det ene hjørne i forhold til de to eller tre andre. Derved kan vand løbe af solsejlet, så du ikke belaster dug og liner unødigt. De fleste solsejl er ikke vandtætte, men derfor vil der alligevel kunne være en del vand på et solsejl under en tordenbyge i august eller september. Det anbefales at tilstræbe en hældning på minimum 25 grader.

Bardunstrammere hjælper med stramme solsejl

Når du monterer dit solsejl, skal du også være opmærksom på de kræfter, som det vil blive udsat for i løbet af sommeren. I blæst og storm kan der komme meget stor belastning på 20 m2 solsejl, så du skal være sikker på at det ikke flyver afsted med det halve af huset. Derfor kan det også være en fordel at bruge bardunstrammere, når du sætter solsejlet op. Derved kan du sikre at linerne er helt stramme, og derved forhindrer at solsejlet blafrer.

Endelig skal du tænke på, at solsejlet og liner bliver slappe med tiden. Derfor skal du sørge for at stramme op løbende, så det ikke kommer til at hænge og blafre i vinden. Her kan bardunstrammere igen hjælpe.

Trekantet solsejl giver variationsmuligheder

Det mest alsidige solsejl er nok det trekantede. Det giver gode muligheder for dels at skabe læ for solen, samtidig med at det ikke fylder så meget, at du ikke kan få sol når du vil have det. Der er selvfølgelig også muligheden for at kombinere flere solsejl, således at du opnår spændende variationer og udseende på din terrasse eller i haven. 

På ovenstående billede ser du en interessant mulighed for at skabe spændende indtryk med flere solsejl. Du kan også vælge at variere med solsejl i forskellige farver, for derved at give liv til terrassen og haven.

få nyhedsbrevet

Til toppen