Er sommerhuset vinterklar?

Er sommerhuset vinterklar?

Er sommerhuset vinterklar?

 

Har du prøvet at få de negative overraskelser der er ved at glemme at gøre sommerhuset vinterklar? Hvis ikke så er der her en tjekliste til at gøre sommerhuset vinterklar. 

Ved at være forberedt kan det i sidste ende spare dig for en masse penge og ikke mindst anstrengelser for at skulle udbedre skaderne på dit sommerhus. 

Der er forskellige senarier er altid kraftig vinde, storm, sne og frost. Det er ikke altid du kan dækkes af forsikringen - derfor er det gør at gøre sommerhuset vinterklar.  

Hvad kan du gøre for at være klar til vinteren? 

1: Luk for vandet til sommerhuset for at undgå frostskader på rør og haner. Husk at tømme slanger og rør for vand når der er lukket på hovedhanen. Det gælder og toiletter. 

2: Stil varmekilder på frostsikring og hold øje med der er strøm på / relæ ikke er slået ud. 

3: Rens tagrenderne for blade, mos og andet snavs. Det holder vandet korrekt væk fra hus og tag. Hold særdeles øje med der er frit gennem nedløbsrørene. 

4: Tjek alle fladerne i sommerhuset. Skader på soklen, vinduer, tag, døre og facaden generelt. Er der sprækker eller andre små ting er det godt at få dem lavet inden der kan komme fugt eller frostskader. Hvis du har overvejet en varmepumpe til sommerhuset kan du tjekke de bedste priser på dem her.  

5: Er der træer eller andre høje ting i nærheden af sommerhuset, så lav en vurdering om træerne burde fælles eller sikres mellem hinanden for ikke det kan gøre skade på sommerhuset. 

6: Tjek køleskabet og fryser for madvare. Når det er tømt kan de slukkes men husk at lade lågerne stå åbent. Det gælder også for resten af køkkenskabene - på den måde undgår du lugtgener og evt. fugt. 

7: Har du sauna kan du med fordel lade denne dør stå åben

8: Det kan være en stor fordel du jævnligt kigger til sommerhuset for ikke der skulle være skadet en rude eller andre uforudsete ting som gør skade på sommerhuset. 

9: Tøm dit spabad / badekar for vand og lad luftdyserne kører en rum tid for at være sikker på der ikke er rester af vand / sæbe i disse. 

10: Sørg for ordenlig ventilation på sommerhuset selvom der er koldt ude. Lad riste, ventiler, loftsudluftning og evt. udluftningskanaler på sommerhusets vinduer stå åbent. Husk dog altid, som skrevet i punkt 2, at lade varmekilde stå på frost sikring. Har du ikke mulighed for frostsikring i sommerhuset kan du med fordel købe små froststikringer til sommerhuset. Disse kan du også bruge tidligt forår i dit drivhus ;) 

 

 

 

 

 

 

 

 

få nyhedsbrevet

Til toppen