Den rette belysning til dit badeværelse

Den rette belysning til dit badeværelse

Den rette belysning til dit badeværelse

Selvom du måske ikke tænker over det, så tilbringer du i løbet af dit liv utroligt mange timer på badeværelset, og derfor skal badeværelset selvfølgelig være et rum, som er rart at være i. Her spiller belysningen blandt andet en stor rolle, da det er belysningen, der som noget af det første sætter stemningen, når man træder ud på badeværelset. 

 

Hvilken slags lamper du vælger at investere i til dit badeværelse, og hvor du vælger at placere dem har meget at sige i forhold til belysningen. Ofte bruger vi en del tid foran spejlet på badeværelset, og derfor er det selvfølgelig vigtigt at kunne se noget, når der skal lægges makeup, sættes hår, eller skægget skal barberes. Derfor skal en god belysning ved netop spejlet selvfølgelig prioriteres højt. For at få den rette belysning ved dit badeværelsesspejl er det en god idé at placere en lyskilde enten over spejlet eller rundt om det. På denne måde belyser lyskilden dit ansigt direkte, og du undgår skygger i ansigtet. Der skal selvfølgelig også være en lyskilde i bruserområdet, og her er det vigtigt ikke at placere lyskilden lige over brusehovedet, således at brusehovedet kommer til at skygge for lyset. Der skal gerne være en belysning i bruserområdet, som medvirker til at gøre badet afslappende og behageligt, og dette kan gøres ved at installere lyskilder, som ikke giver en alt for skarp belysning. Derfor kan du med fordel investere i LED-spots, da de kan oplyse bruserområdet med et blødt og dæmpet lys. LED-lamper er generelt ofte et hit at have som lyskilder på badeværelset. Du kan ombygge de fleste halogenspots med LED, eller opsætte nye, hvis du skal lave en ombygning eller tilbygning.

Styr belysningen med lysdæmpere

Der findes mange forskellige slags lamper, som du kan installere på dit værelse, alt afhængig af hvilken belysning, du ønsker. Væglamper, loftslamper og indbyggede lamper kan alle medvirke til lige netop den belysning og stemning, som du ønsker på dit badeværelse. Det er også muligt for dig at bestemme, lige nøjagtigt hvor kraftig og svag belysningen skal være på badeværelset ved at installere lysdæmpere. Ved at dæmpe lyset kan du skabe en hyggelig og afslappet stemning på badeværelset – perfekt til et behageligt og afslappende bad. Hvis du ønsker at installere lysdæmpere på dit badeværelse, så kan det være en god idé at kigge på Philips Hue, som gør det muligt for dig at styre belysningen i dit hjem, som du lyster. Mulighederne er mange med Philips Hue.  

IP-klassificering

Når du står og skal til og vælge lamper til badeværelset, så er det vigtigt at huske at undersøge, om den lyskilde, som du ønsker at installere på dit badeværelse, har den IP-klassificering, som den skal have. IP-klassificeringen indikerer lyskildens evne til at tåle vand og fremmelegemer. Lyskilden skal have den rette IP-klassificering, førend at den kan installeres på dit badeværelse, og IP-klassificeringen er også afgørende for, hvor på badeværelset lyskilden må installeres. 

 

Mangler du andre ting til badeværelset så se vores badeværelses-kategori for andre produkter til badeværelset. Her finder du alt fra sæbedispensere og tandkrus til brusehoveder og badevægte. Leder du efter lamper til andre rum i dit hjem så se vores udvalg af lamper. 

få nyhedsbrevet

Til toppen