Brug vinterhalvåret til at renovere hjemmet

Brug vinterhalvåret til at renovere hjemmet

Brug vinterhalvåret til at renovere hjemmet

Har du ingen planer her til vinter? Og har du hænderne skruet rigtigt på? Så har du lige fået planer. Du skal nemlig renovere hjemmet og bruge vinteren på noget fornuftigt. I denne artikel har vi samlet en række forslag til projekter, du kan give dig i kast med som handyman, så du ikke skal sidde stille og bare være tilskuer til de mange ekstra kilo, juletiden ellers normalt byder på.

Få samlet op på hængepartierne

Inden vi hopper ud i de store renoveringsprojekter, starter vi med noget lavpraktisk. I den travle hverdag har de fleste af os en række hængepartier, vi ikke lige får set til. Det kan være oprydning i garagen, at få skiftet de gamle pærer til LED-alternativet eller andre små ting, der ikke er vigtige nok til at blive prioriteret på en almindelig tirsdag eftermiddag. Du ved sikkert allerede, hvad vi snakker om, så drop undskyldningerne – og få det gjort. Du vil takke dig selv, når du er færdig, og så skal du ikke tænke på det, ligesom du kan pakke den dårlige samvittighed væk.

Giv gulvene en kærlig hånd og en masse knofedt

Gulvene i hjemmet er noget af det, der først slides ned. De bliver trods alt også ”brugt” hver eneste dag. Vinterhalvåret er derfor en oplagt anledning til at få lagt nyt gulv eller give de eksisterende gulvløsninger en kærlig hånd i form af en slibning eller lignende. Det afhænger selvfølgelig af gulvtypen og materialet. Det kan desuden ofte betale sig at alliere sig med en fagmand, så du ikke risikerer at gøre mere skade end gavn.

Find malingen frem til væggene

Din andenprioritet efter gulvene er væggene. Disse kan hurtigt se nedslidte og triste ud, så overvej kraftigt, om de trænger til en omgang maling. Hvornår fik de det sidst? Hvis du ikke kan svaret på dette spørgsmål, er det højst sandsynligt ikke for tidligt at give dem en omgang. Det kan også være en oplagt lejlighed til at vælge en ny og måske mere trendy farve, hvis den gamle farve ikke er moderne længere.

Gå skabe og skuffer efter i sømmene

Skabe og skuffer får ofte en hård medfart i hverdagen, hvilket betyder, at skrammer og ridser ikke er et unormalt syn. Vinteren kan i denne forbindelse bruges til at gå disse igennem og se, hvor slemt det står til. Vurderer du, at der bør gøres noget, kan du passende give dem ny omgang maling/belægning eller slibe dem, så du slipper for at se på grimme ridser hver eneste dag. Det ødelægger bare udtrykket. Du kan selvfølgelig også bruge lejligheden til at skifte din skuffe- og skabsløsninger ude med nogle mere moderne af slagsen – det kan dog være en mere omfattende opgave at give sig i kast med.

Med ovenstående forslag bør du have rigeligt på din tallerken til vintermånederne. Du kommer i hvert fald ikke til at kede dig. Har du brug for finansiering af renoveringsprojekterne, kan du læse mere på Lånet.

få nyhedsbrevet

Til toppen