Kähler

Kähler har altid været en klassiker i de danske hjem siden grundlæggelsen i 1839. Det er dog først efter 2008, hvor serieiværksætteren og arkitekten Frantz Longhi købte Kähler, at brandet for alvor kom på danskernes læber som et af de mest innovative og klassiske designbrands i Skandinavien. I dag ved alle med en smule forstand på design, hvad Kähler er og står for.

Designklassikere fra Kähler

Kähler er en dansk designvirksomhed med mange år på bagen – mere præcist stammer virksomheden fra 1839. I 1839 åbnede den holstenske pottemager Herman J. Kähler et værksted i Næstved, hvor han primært solgte og lavede kakkelovne. Herman August Kähler og Carl Frederik Kähler overtog virksomheden i 1872, og da Herman August Kähler satte gang i den mere kunstneriske formgivning, blev Kähler kendt for meget andet end kakkelovne; nemlig keramik. I dag findes der omkring 400 forskellige designs fra Kählers hånd, og nogle af dem finder du her hos os. Vi har her på siden samlet et stort udvalg af forskellige designs fra Kähler – så du kan blot kigge rundt på siden og blive fascineret af den smukke keramik. 

Kähler i de danske hjem

 Kählers forkærlighed for nordisk design skinner igennem, når man kigger på de omkring 400 forskellige designs i produktkataloget. Alle disse designs leger med farver, glasurer og formgivning af keramikken på en måde, som er karakteristisk for netop Kähler. Se eksempelvis de kendte Kähler vaser, der virkelig er et udtryk for Kählers eksperimenterende, nordiske og kreative tilgang til design. De farvede striber og den runde keramiske form forener keramikkens kunsthistorie med et nutidigt design.

Flere forskellige designserier

De omkring 400 forskellige designs fra Kähler er opdelt i flere forskellige serier, der alle har en rød tråd. Således kan man altid følge en bestemt designserie, ligesom man kan blande flere designserier for et mere eksperimenterende udtryk. I Kählers mange designserier finder du blandt andre klassikere som ”Hammershøi”, ”Mano” og ”Omaggio”, som alle har vundet en plads i danskernes hjerte. Mange af seriernes navne trækker på Kählers nordiske rødder, hvilket vidner om virksomhedens ophav og fokus. De rene linjer og sarte farver er især udtryk for den nordiske og minimalistiske stil. Hertil kommer de glatte linjer på keramikken, som var det, der oprindeligt interesserede Herman August Kähler, når han arbejdede med keramikken.

Kähler – den perfekte gaveide

Kähler er, som nævnt, et klassisk element i mange danske og skandinaviske hjem. Derfor vil de fleste også blive glade for et af Kählers designs, hvorfor Kählers designklassikere er perfekte som gaver. Kählers designs kan med sit nordiske islæt og eksperimenterende farver være med til at skabe et roligt, men samtidig kreativt, udtryk i de fleste hjem. Ønsker du at tilføre dit hjem et klassisk og tidløst touch, eller vil du gerne forkæle en, du holder af, er en af de mange produkter fra Kähler et oplagt valg.

 

 

Til toppen

få nyhedsbrevet

Til toppen