Sommerhushaven kan også være børnevenlig

Sommerhushaven kan også være børnevenlig

Sommerhushaven kan også være børnevenlig

Børnevenlig have til sommerhuset

Selvom man tager i sommerhuse for at holde ferie og væk fra dagligdagens gøremål, er det stadig vigtigt at kunne få aktiveret børnene. Den rigtige indretning af haven gør at du trygt kan sende børnene ud og lege i sommerhushaven. 

Det vil også være en god ide til dig som lejer dit sommerhus ud. En børnevenlig sommerhushave vil altid give point til dine gæster. 

Hvordan skal du så komme i gang med den børnevenlige sommerhushave?

Du kan starte med at tænke i områder eller opdeling af haven. Først og fremmest tænk i sikkerhed. Er dit sommerhus tæt på vandet eller andre farlige ting/områder som kan være til fare for børnene skal de ledes væk fra dette. 

Som altid skal du holde opsyn med dine børn men du kan også tænke områderne i haven som at der er rammer for de små børn som kræver mere opsyn end de større børn, som sagtens kan have mere plads at lege på.

Du kan tænke områderne som indeområde, midterområde og yderområde. På samme måde tænke hvor langt dine børn må komme væk fra sommerhuset. 

Børn skal gerne lege i skyggen! 

Solen er hård ved børnene, så udover du skal huske solcreme når børnene leger ude skal du også huske at så meget leg i skyggen vil være optimalt. Skyggen kan komme fra leg under nogle træer, buske, telte eller overdækning på terrassen. 

Når du eksempelvis etablerer en ny sandkasse eller opsætter et gyngestativ så tænk over om det står i solen. En sandkasse kan overdækkes med en parasol eller et sejl / læsejl, mens et gyngestativ er sværer at få overdækket. 

Placer legetårn og sandkasse tæt på terrassen eller evt. køkkenvinduer. Gerne så der er frit udsyn til opsyn. Større børns legeredskaber eller lege må gerne foregå i yderområderne af haven, hvor mindre / små børns lege gerne skal være i midter/inderinrådet i haven. Inret imråder med skygge - ikke kun for de mindste. Større redskaber eller legetårne mv. skal fastgøres omhyggeligt af sikkerhedsmæssige årsager. 

Sikkerhed først når der er gang i legeredskaberne!

Som først skrevet i artikelen så tænk over sikkerheden på afstande eller genstande. Alt fra legetårn, gyngestativ, sandkasse eller andre sjove legeredskaber. Derefter placeringen mht. solen og afstanden fra terrassen eller andre steder hvor du kan opserverer børnene fra i haven. Det kan også være når blæsten tager fat, så er det vigtigt hvordan trampolinen er sat op og fastgjort - selvfølgelig også legetårnet. 

 

få nyhedsbrevet

Til toppen