Sådan får du liv i haven efter den mørke vinter

Sådan får du liv i haven efter den mørke vinter

Sådan får du liv i haven efter den mørke vinter

Vinteren er  ved at være ovre, og det kolde forår kommer snigende stille og roligt. Det giverdig derfor mulighed for, at du så småt kan begynde at forkæle haven igen, så den kan stå skarpt tilsolens første forårslys og starten af sommeren. I denne artikel vil du høre om tre tips til, hvordan dufår liv i din have efter den mørke vinter.

Få gjort forårsrent

Det første, du bør gøre, når den mørke vinter så småt er ved at aftage, er at få gjort forårsrent i dinhave. Vinteren er hård for alle, og det gælder også din have og alt det, der har sin gøren i den. Er duden heldige ejer af en terrasse, bør du starte med at gøre den rent fra skidt, som blade og jord. Denkan med fordel også vaskes, så den står rigtig flot. Næste step er at få gjort dine havemøbler og haveredskaber rene. Havemøblerne begynder stille og roligt at komme frem i din have, jo varmeredet bliver, og de skal derfor selvfølgelig også gøres rene, så de er behagelige at benytte.

Haveredskaberne skal frem, da de nu endelig kan tages i brug igen, her er det vigtigt at fjerne skidt fra vinteren fra dem, så du kan bruge dem optimalt. Derefter bør du få vasket dine krukker, når der ikke er frost mere. Dette fjerner en masse gammelt snavs fra krukkerne og gør dem klar til at få en masse frisk jord i.

Lys haven op

Overgangen fra den mørke vinter til foråret kan ofte tage længere tid, end du lige forventer. Solen kan godt drille i denne overgang, og det er ikke altid, at den formår at komme frem. Men dette bør ikke stoppe dig i at pleje om din have og hygge ude på terrassen, nu hvor kulden så småt er ved at aftage. En af de mange smarte tilføjelser, du kan investere i til din have, er solcellelamper.

Solcellelamper kan lyse haven op til en hyggelig forårs- eller sommeraften på altanen og skaber generelt en fantastisk stemning i din have. Disse smarte lamper hjælper dig også med at kunne orientere dig i hele haven, når mørket så småt falder på, hvilket må siges at være en rigtig god investering, da overgangen fra foråret til sommeren godt kan byde på nogle mørke dage og aftener, inden det for alvor bliver sommer. Lyder dette som en idé i dine ører, så kan du læse mere om solcellelamper her.

Fyld krukkerne op med friske farver

Når du har investeret i et par smarte solcellelamper, kan du få lyst haven op, og det giver dig derfor mulighed for at finde en masse flotte farver til din have. Det næste, du bør gøre, er at finde nogle blomster, som kan holde til overgangen fra det kolde forår til sommeren. Her kan du med fordel få anskaffet dig påskeliljer, der oftest kan købes i potter, eller hornvioler, som der stadig kan tåle, at der er lidt koldt. Blomsterne og solcellelamper spiller rigtig godt sammen i haven, da solcellelamperne lyser haven op, mens blomsterne giver din have en fantastisk flot farve.

få nyhedsbrevet

Til toppen