Kend disse trends inden boligrenoveringen

Kend disse trends inden boligrenoveringen

Kend disse trends inden boligrenoveringen

Har du planer om at renovere køkkenet eller badeværelset dette år? Selvom det altid er vigtigt atfokusere på din egen stil og smag, når det kommer til renovering og indretning af din bolig, kan det aldrig skade med lidt god inspiration fra nutidens tendenser.

2018 byder på enkle rammer og mørke nuancer, som du kan tage med ind i boligens indretning. Læs med herunder og få et indblik i, hvilke trends du skal holde øje med i boligens forskellige rum.

Køkkenet - Køkken trends 2018

Er du blevet træt af det gamle, slidte køkken og ønsker et splinternyt køkken anno 2018, skal du tænke i luftige og åbne køkkener. I dette køkken er overskabe og dominerende emhætter skiftet ud med flotte lamper og åbne hylder, som skaber en fornemmelse af plads og overskud. Køkkenet bliver i endnu højere grad et sted, hvor familien samles om sociale aktiviteter, så maden blandt andet ikke kun skal fremstilles af én person.

Er du vild med træ, kan du desuden glæde dig over, at trækøkkenet er vældigt populært for tiden.

Træet symboliserer en tidsånd, hvor de traditionelle værdier er i fokus, og hvor stress og fastfood ikke kan findes inden for rækkevidde. Vælg for eksempel en smuk, massiv træbordplade eller fine låger i træfinér til de nye køkkenskabe. Har du kun planer om at skifte nogle få ting ud i køkkenet, kan du desuden nøjes med at omfavne trenden i form af greb og hylder i flotte træsorter.

Mens det naturlige træ er en stor trend inden for køkkenets rammer, er der samtidig fokus på dybe farver såsom den smukke midnatsblå eller de mørkegrå nuancer. Farverne forenes med matte overflader for at skabe en rolig og rar atmosfære.

Stuen - Trends for stuen 2018

Vil du hellere pynte stuen op end køkkenet, er der også her mange trends at lade sig inspirere af dette år. En af 2018’s helt store trends er det mørke træ, og især valnød vil kunne opleves i mange moderne stuer. Den mørke træsort skaber en hyggelig og varm stemning – perfekt til stuen, hvor afslapningen værdsættes.

For at fortsætte de brune nuancer kan du ligeledes forberede dig på at skifte de minimalistiske og kolde, grå farver ud med den varme beige, når du skal vælge din nye lænestol eller sofa. Brændte farver såsom rust og terrakotta skal igen – ligesom den mørke valnød – skabe følelsen af varme og hygge.

Er du på udkig efter noget nyt tilbehør til stuen, skal du desuden holde øje med keramik og kunst i både lyse og mørke nuancer, stribede puder, museumsplakater til væggene og ikke mindst enkle og store planter.

Badeværelset - Trends for badeværelset 2018

På badeværelset har fliserne en stor indflydelse, når det kommer til stilen, og i 2018 bliver de populære marokkanske fliser byttet ud med de spændende geometriske fliser. Disse fliser kan både være seks- og ottekantede, men også buede for at skabe en helt særlig personlig stemning i rummet.

Årets farve, udnævnt af farvevirksomheden Pantone, er desuden den såkaldte ”Ultra Violet” – en stærk, lilla farve, som med garanti vil pynte dit badeværelse op på ingen tid. Anskaf dig for eksempel et bruseforhæng i den mørke farve eller erstat de hvide håndklæder med et nyt farvepust.

Derudover spiller messing en stor rolle på badeværelset, så du kan godt begynde at overveje at skifte det nuværende armatur ud med et armatur i messing, som skaber et luksuriøst og overdådigt look. Kombiner armaturet med badeværelsestilbehør, også i messing, for at fuldende stilen. Holder du af den minimalistiske stil, kan gulvfliser med et betonlook ligeledes tages med ind på badeværelset for at skabe et råt og enkelt udtryk. Har du lyst til at få nogle grønne nuancer med ud på badeværelset, kan du med fordel anbringe et par små sukkulenter og kaktusser i vindueskarmen eller på en fin hylde. Hermed skaber du en behagelig kontrast til det mere sterile look, som badeværelset typisk er indehaveren af.

Denne artikel er sponsoreret af Dagens.dk

få nyhedsbrevet

Til toppen